Stil de viata

Home  >>  Stil de viata

stil de viataUn stil de viata sanatos este la indemana ta chiar de azi. Trebuie insa sa iei masuri si angajamente pe termen lung. Chiar daca nu reusesti imediat, trebuie sa incepi si sa nu renunti. Mai jos sunt cativa pasi cu care poti sa incepi:

Autocunoasterea

Trebuie sa va cunoasteti evident inaltimea, greutatea, talia dar foarte important cat reprezinta grasimea in masa totala a organismului.

Barbat Femeie
Grasime esentiala in orgasnim 2-5% 10-13%
Corp atletic 6-13% 14-20%
Corp sportiv / fitness 14-17% 21-24%
Corp mediu 18-24% 25-31%
Corp obez 25% si mai mult 32% si mai mult

Incepeti sa tineti un jurnal al alimentatiei.

Viciile

Incercati sa renuntati la vicii pe cat posibil (fumat, baut). Tot aici as introduce cel mai periculos drog si anume ZAHARUL, prin zahar intelegand si mierea iar dupa acestea incercati sa renuntati si la preparatele de patiserie si cam orice este preparat din faina alba, orez alb, etc.

Miscarea

Stabiliti-va un plan saptamanal de miscare (nu zilnic deoarece daca il intrerupeti intr-o zi va simtiti dezamagiti si exista tendinta de renuntare). Saptamanal este ideal, de exemplu, 2 zile mers pe jos de la serviciu – acasa, 2 zile la sala exercitii aerobice, si 2 exercitii de forta sau cardio intens.

Stresul

Persoanele stresate la serviciu au tendinta de a manca ma prost (o pizza in loc de o salata, o shaorma in loc de o friptura). Incercati sa va ganditi de ce vreti sa mancati ceea ce mancati? Aveti pofta sau de nervi si stres? Daca vreti cu adevarat acel aliment e ok, din cand in cand toti mancam si alimente mai putin sanatoase, dar daca este din cauza stresului, incercati sa rezolvati acea problema sau macar sa o ignorati si sa nu alegeti ca pe langa stres sa mai aveti si o alimentatie proasta.

Somnul

Incercati sa aveti un program de somn regulat. Daca aveti probleme cu somnul incercati inainte sa cititi cateva pagini la lumina unei lampi decat sa va uitati la televizor.

Imbunatatirea relatiilor

Incercati sa petreceti timpul cu persoane care au aceleasi interese. Nu inlocuiti prieteniile adevarate cu relatiile prin internet.