Sport si Sanatate

Home  >>  Sport si Sanatate

sport si sanatateSport si sanatate

Exista nenumarate dovezi ale faptului ca sportul si activitatea fizica in general reprezinta o importanta parte a unui stil de viata sanatos prin care se pot preveni multe bolicronice printre care: boli cardiovasculare, diabet, cancer, hipertensiune, obezitate.

Din pacate in prezent numai 5% din adulti au parte de cel putin 30 minute pe zi de activitate fizica. In schimb petrecem tot mai mult timp la televizor, calculator si evident la birou. Ca urmare, in Romania peste 4 milioane de oameni sunt oficial obezi iar noi stam bine. In Statele Unite previziunile spun ca ponderea persoanelor obeze va fi de 86% pana in 2030.

Pentru a nu ajunge sa facem parte din aceasta categorie ar fi bine sa incercam sa respectam cateva recomandari:

  • Sa ne facem abonament la o sala dar de preferat impreuna cu inca cineva. Singuri este mult mai usor sa amanam si sa renuntam.
  • Daca ajungem la sala sa facem exercitii cardiovasculare pentru consumul de calorii dar sa nu neglijam si exercitiile cu greutati pentru a incerca sa crestem masa musculara si in acest fel evident consumul de calorii.
  • Cand facem cardio cele mai pretioase momente sunt cele in care incercam sa ne autodepasim. De ce? Atunci cand simtim ca nu mai putem dar tot mai incercam un minut, organismul va incerca sa imbunatateasca metabolismul.
  • Ori de cate ori se poate sa mergem pe jos. Este cel mai simplu exercitiu.
  • Daca aveti de ales intre scari rulante si scari normale este evident pe care ar trebui sa le alegem. Pentru a vedea ca putem folosi si scarile normale puteti vedea videoclipul de mai jos