Necesarul caloric zilnic

Home  >>  Mentinere  >>  Necesarul caloric zilnic

Necesarul caloric zilnic

Pentru a ne putea tine sub control greutatea foarte important este sa stim cate calorii avem nevoie zilnic sa mancam. Acest numar de calorii necesare tine de mai multi factori:

  • Sexul
  • Varsta
  • Greutatea
  • Temperatura externa
  • Exercitiile fizice

Primul pas pentru a ne putea face o idee despre necesarul nostru caloric il reprezinta aflarea metabolismului bazal. Acesta reprezinta cantitatea de calorii necesara in 24 ore in situatia unui repaus complet. Il puteti calcula cu ajutorul formularului de mai jos.

CalculatorPro.com
Foarte important in acest calcul este procentul de grasime din organism deoarece muschii ard mai multe calorii decat tesuturile grase. Acest procent il puteti afla aproximativ daca aveti un cantar dotat cu aceasta facilitate sau va puteti da seama vizual cel putin cu ajutorul imaginii din articolul de mai jos:
http://www.crossfitinvictus.com/blog/how-to-interpret-your-body-fat-test
Pentru a avea o idee cat de cat finala asupra necesarului caloric evident trebuie sa adaugam la numarul de mai sus si caloriile consumate datorita diferitelor exercitii fizice incepand cu simplul mers pe jos pana la inot sau exerciitii la sala.
Pentru acest calcul puteti folosi multe surse pe internet precum:
http://calorii.oneden.com/calorii-consumate.html

Rezultatul final obtinut evident trebuie sa il comparati pe cat posibil cu cantitatea de calorii pe care le obtineti din alimentatie