Dieta Paleo

Home  >>  Diete  >>  Dieta Paleo

Dieta Paleo

   Diete   December 25, 2014  No Comments

Tot mai des se aude in ultima vreme despre Dieta Paleo. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta dieta se bazeaza pe ceea ce mancau oamenii pesterilor acum mii de ani. Cu ajutorul acelei alimentatii nu aveau probleme cu obezitatea, nici nu exista diabet sau alte boli moderne. Totusi avand in vedere speranta de viata de atunci era si destul de improbabil ca omul de atunci sa ajunga la bolile noastre:

Era Life expectancy at birth (years)
Upper Paleolithic 31
Neolithic 20
Bronze Age and Iron Age 26
Classical Greece 28
Classical Rome 20–30
Pre-Columbian North America 25–30
Medieval Islamic Caliphate 35+
Medieval Britain 30
Early Modern Britain 25–40
Early 20th Century 31
2010 world average 67.2

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy

Este insa in mod clar adevarat ca de-a lungul timpului alimentatia omului s-a schimbat foarte mult si avand in vedere ca organismul nu se adapteaza totusi atat de repede, este pozibil ca alimentele introduse mai de curand sa ne afecteze destul de mult in mod negativ. Cel mai bun exemplu este zaharul dar si alte alimente procesate.

Sa incepem insa cu ce este voie sa se consume conform acestei diete: peste, carne, legume, fructe, nuci si diferite seminte si samburi.

Ce nu trebuie sa mancam: cereale, lactate, sare, cartofi, uleiuri procesate, alimente procesate, mazare, fasole.

Daca analizam putin cele de mai sus este clar ca in linii mari este o dieta bazata pe proteine deci in mod clar se pot obtine rezultate bune. Ar fi bine insa sa intelegem motivele rezultatelor bune. Orice dieta care elimina carbohidratii are sanse mari de reusita.

Mai multe detalii despre aceasta dieta puteti obtine pe site-ul http://thepaleodiet.com/