Dieta Atkins

Home  >>  Diete  >>  Dieta Atkins

Dieta Atkins

   Diete ,   December 16, 2014  No Comments

Dieta Atkins a fost realizata acum peste 40 ani de catre Doctorul cu acelasi nume. Majoritatea dietelor ketogenice de astazi stau la baza acestei diete.

Ideea din spatele acestei diete este simpla. Aveti voie proteine si lipide oricate dar nu aveti voie carbohidrati de orice fel (maxim 20 grame de carbohidrati pe zi). In lipsa glucidelor (carbohidrati) corpul nu poate nici sa depuna grasimile (deoarece acestea se duc la celule numai prin intermediul insulinei secretate numai datorita carbohidratilor) si evident nici sa arda carbohidrati, deci singura varianta ramane arderea propriilor grasimi prin formarea de ketone.

Aceasta dieta este probabil cea mai accelerata dieta si in acelai timp nu limiteaza cantitatea de alimente dar in acelasi timp trebuie mare atentie in cazul celor cu probleme la rinichi sau la inima.

Ce aveti voie? Evident carne, branza, oua, peste. La inceput doar legumele foarte sarace in glucide (castravetele de exemplu, eventual salata verde in cantitati mici)

Ce nu aveti voie? Orice fel de cereale, fructe, alcool, cafea, majoritatea legumelor

Dupa o prima faza (cu regulile de mai sus si de maxim 7 zile) in care in general se slabeste foarte mult pot fi introduse incet incet in alimentatie si alte legume (cu exceptia cartofului) si eventual seminte crude, nuci, migdale.

Ulterior, pot fi incet introduse si fructe dar de preferat separate de mesele principale

Evident ulterior pot fi introduse incet incet si alti carbohidrati dar cu urmarirea atenta a efectelor acestora asupra greutatii.

Un punct negativ poate fi posibila respiratie urat mirositoare cel putin in prima faza cand se mananca numai proteine si grasimi. In a doua faza cand se mananca si legume ar trebui sa dispara incet incet acest efect.

Mai multe detalii despre aceasta dieta puteti gasi pe http://www.atkins.com